Структурни карактеристики на новата GKBM 65 uPVC серија

ГКБМНови 65 uPVC куќишта за прозорци/профили на вратиКарактеристики

1. Видлива дебелина на ѕидот од 2,5 мм за прозорци и 2,8 мм за врати, со структура од 5 комори.

2. Може да се инсталира стакло од 22мм, 24мм, 32мм и 36мм, исполнувајќи ги барањата на прозорците со висока изолација за стакло.

3. Обработката на трите главни врати и прозорци на структурата на лепливи ленти е многу погодна.

4. Длабочината на стаклените бариери е 26mm, со што се зголемува нејзината висина на заптивање и се подобрува водонепропустливоста.

5. Рамката, појасот и дихтунзите се универзални.

img

6. Конфигурација на хардверот: 13 серии за внатрешни прозорци и 9 серии за надворешни прозорци и врати, што го олеснува изборот и склопувањето.

7. Достапни бои: бела, славна, зрнеста боја, двострана ко-истиснување, двострана зрнеста боја, полно тело и ламинирана.

Предности на профилите на прозорци и врати на GKBM

1. Супериорна цврстина и издржливост: Една од истакнатите карактеристики на новата серија 65 uPVC е нејзината исклучителна сила и издржливост. За разлика од традиционалните материјали, uPVC профилите се високо отпорни на корозија, гниење и атмосферски влијанија, што ги прави идеални и за внатрешни и за надворешни апликации. Ова значи дека вашите врати и прозорци ќе го задржат својот структурен интегритет и естетска привлечност во наредните години, дури и во сурови еколошки услови.

2. Енергетска ефикасност: во денешниот еколошки свесен свет, енергетската ефикасност е главен приоритет и за градежниците и за сопствениците на куќи. Новата серија 65 uPVC се истакнува во оваа област, нудејќи одлични својства на топлинска изолација. Ова значи дека вашата зграда ќе биде подобро опремена да ја одржува топлината во зима и да се лади во лето, што на крајот ќе доведе до намалена потрошувачка на енергија и пониски сметки за комунални услуги.

3. Ниско одржување: кажете му збогум на маката за честото одржување и одржување. Профилите на uPVC се со неверојатно ниско одржување, што бара само едноставно чистење за да изгледаат како нови. Со нивната отпорност на избледување, искривување и лупење, овие профили нудат долготрајно решение кое заштедува и време и пари на долг рок.

4. Разновидност во дизајнот: новата серија 65 uPVC не само што се истакнува во перформансите - таа нуди и широк спектар на опции за дизајн што одговараат на секој архитектонски стил. Без разлика дали претпочитате елегантни, модерни профили или класични, традиционални дизајни, постои опција uPVC што одговара на вашата визија. Дополнително, овие профили може лесно да се приспособат за да одговараат на различни форми и големини, давајќи ви флексибилност да креирате уникатни и привлечни конфигурации на вратите и прозорците.

5. Одржливост на животната средина: Бидејќи побарувачката за еколошки градежни материјали продолжува да расте, новата серија 65 uPVC се издвојува како одржлив избор. uPVC може целосно да се рециклира, што го прави еколошки одговорна опција за градежни проекти. Со избирање на uPVC профили, можете да придонесете за намалување на влијанијата врз животната средина на вашите градежни проекти додека сеуште уживате во врвни перформанси и долговечност.

Новиот асортиман на 65 UPVC претставува голем скок напред за GKBM во областа на профилите на прозорци и врати. Со својата импресивна сила, енергетска ефикасност, ниски барања за одржување, разновидност на дизајнот и еколошка одржливост, јасно е дека uPVC профилите нудат огромна низа на предности и за градежниците и за сопствениците на куќи. Без разлика дали започнувате нов градежен проект или размислувате за надградба на вашиот постоечки имот, новата серија 65 uPVC секако вреди да се истражи поради нејзиниот потенцијал да ги подигне перформансите и естетиката на вашите врати и прозорци.

Доколку сакате да дознаете повеќе за новите 65 uPVC профили на прозорци и врати, кликнетеhttps://www.gkbmgroup.com/upvc-profiles/


Време на објавување: 20.08.2024